jueves, 29 de septiembre de 2016

Vesprada literària: poesia de Maria Josep Escrivà i Josep Porcar



JOSEP PORCAR I MARIA JOSEP ESCRIVÀ A LA LLIBRERIA NOVIEMBRE DE BENICÀSSIM
Josep Porcar i Maria Josep Escrivà presenten aquest divendres els seus darrers llibres a la llibreria Noviembre de Benicàssim, tots dos publicats pel segell Edicions del Buc.
  
Tots dos autors conversaran i llegiran els seus poemes divendres a partir de les 19.30 a la llibreria Noviembre (c. Mestre Segarra, 3) de Benicàssim, en un acte que estarà conduït per l’editor Pau Sanchis i en el qual també es llegirà una mostra de la primera traducció publicada per aquesta jove editorial: Poesia última d'amor i malaltia del poeta gallec Lois Pereiro.

Nectari és el seté llibre de poemes de Josep Porcar (Castelló de la Plana, 1973) —i el seté Buc—, i és també un punt d’inflexió en la seua obra: explora àmbits de la intimitat que fins ara no havien aparegut en la poètica de Porcar, i ho fa amb una exquisida mestria. Com diu Alexandre Navarro a la nota final del volum: «Aquesta obra suposa el reflux de la marea vital i amorosa del poeta que després d’un moment fosc sap treure a flotació el poderós vaixell de la seua escriptura.»
Josep Porcar
Nectari






Serena barca
Serena barca és el cinquè llibre de Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968) —i el seté Buc—, i és una obra, com totes les de l’autora, delicada i rigorosa que sap trobar la mesura i la intensitat justes per expressar dolor i plaer, ràbia i esperança. Escrivà, segons Manuel Forcano, ens forneix uns versos balsàmics en què “la serenor és la nota dominant”. Uns versos que, ara en paraules de Víctor Obiols, són “un goig i una instrucció que val la pena no deixar passar.

Maria Josep Escrivà
Lois Pereiro

No hay comentarios:

Publicar un comentario