viernes, 23 de junio de 2017

LIJ i diversitat LGTBI: on està el problema?, xarrada de Consol Aguilar


Ahir, Consol Aguilar ens va enamorar presentant-nos llibres preciosos, de gran qualitat literària i estètica, que poden transformar-nos per transformar el món.
La literatura és una eina de democràcia, perquè gràcies a la lectura crítica de la literatura podem fer una  lectura critica del món.

Llegim per gaudir, perquè ens agrada i ens fa feliços. I la lectura ens transforma, ens ajuda a construir la nostra identitat i definir la nostra interpretació del món.
La diversitat, també la sexual, ens afecta a tota la ciutadania, independentment de la nostra condició sexual. Per això, per educar fills feliços en una societat sense complexos, el nostre compromís com a mares, pares, educadors, independentment de la nostra opció sexual, no és negociable.

La diversitat sexual és un fet i l’homofòbia també, per això hem d’educar en la inclusió de la diversitat LGTBI des de la normalització i des de l’estima. I per això, primer és imprescndible educar-nos i educar en el respecte a la diversitat sexual perquè forma part dels drets humans de tota la ciutadania.

La literatura infantil i juvenil (LIJ) LGTBI ens ofereix un ventall infinit de ferramentes per fer-ho. Llibres de LIJ que qüestionen els estereotips i els transformen des de la igualtat. Llibres per totes les edats d’infantil, adolescents, joves, que tracten la diversitat sexual  i proposen solucions a les problemàtiques de desigualtat social.

Gràcies Consol, i a tots vosaltres, per la complicitat.

Ací podeu consultar la selecció de llibres orgullosos.










No hay comentarios:

Publicar un comentario