sábado, 14 de abril de 2018

Tertulia: "Poesia i pensament"

En la tertúlia d'ahir vam compartir el caliu de la poesia i el moment per aturar-nos a pensar.
La poeta Jacinta Negueruela va situar el tema ("Poesia i pensament" ) i els assistents vam fer la resta: compartir, dialogar, llegir poesia, recomanar lectures.





Intentaré resumir en poques línies els temes que es van posar sobre la taula: el qüestionament de l'actual cult a la imatge, la recerca del sentit últim de la poesia, el mercantilisme que governa gran part de l'art actual (...mesurant la seua valua segons modes, rendibilitat econòmica, espectacle, etc).

No té sentit un art buit, una poesia que no siga pensament. "Què no és pensament?"



Per acabar, algunes cites i alguns noms rellevants en el món de la poesia:
-""El arte ya no mira hacia el ser del hombre, no reflexinona. Este es un arte que prescinde de lo humano", Jacinta Negueruela


-"Vida es lo que se deja interrogar", Jordi Doce.


-"Preguntarse por el ser de la palabra" es lo que propone Ives Bonneboy con su concepto de "presencia" versus imagen (vacía y carente de significado). (Jacinta Negueruela)


Llibres i poetes en carregats de pensament i significat, juntament amb pintors carregats de presència, que van aparèixer en la conversa:

"Paltero y yo", "Don Quijote", "Poeta en NY" (Federico García Lorca), Rilque, Francis Bacon, Renbrandt, Pesoa, Clara Janés, Fani Rubio, i un llarg etcètera....



Gràcies a tots per vindre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario